Eftertragtet kommune

med en bred vifte af muligheder

Hørsholm Kommune har et indbyggertal på knapt 25.000 borgere og et areal på ca. 31 kvadratkilometer. Kommunen er en af landets mest velhavende og den er placeret i Region Hovedstaden tæt på Øresund nord for København. Hørsholm tilbyder en bred vifte af muligheder til sine mange børnefamilier med 11 offentlige og 5 private daginstitutioner, 4 folkeskoler, en 10. klasses skole og to privatskoler.

shutterstock_176132228

Hørsholm er på en gang en forstad til København, men i endnu højere grad et selvstændigt lokalsamfund, med masser af attraktive muligheder. Erhvervslivet og offentlige institutioner har et bredt tilbud til alle, også i relation til kulturelle udfoldelser. Hørsholm er en ressourcestærk og veldrevet kommune, hvor udsyn, vision, kvalitet og mentalt overskud præger hverdagen. Bymidten er attraktiv med mange indkøbsmuligheder, og har en række velbevarede kulturmiljøer, der skaber atmosfære og trækker tråde tilbage til områdets plads i Danmarkshistorien. Kommunen er godt forbundet med resten af Nordsjælland via togstrækningen Kystbanen, og Københavns centrum er kun en halv time væk. Desuden er der gode transportmuligheder via Helsingørmotorvejen, Strandvejen mm.

Alsidig og fremadskuende

Hørsholm Kommune har et særdeles spændende og varieret handelsliv og et meget alsidigt fritidsliv, der giver kommunen en aktiv og levende puls. Sports- og fritidsfaciliteterne er i særklasse, og kulturlivet er aktivt med gode rammer og et stort udbud af oplevelser. Byen og omegnen byder på et væld af restauranter og caféer til alle der elsker mad og kulinariske oplevelser. Her har borgere i alle aldre muligheder for at få en sund, interessant og aktiv hverdag.

Hørsholm er en af Danmarks tryggeste kommuner, hvor vi passer på hinanden. Det er nemt at komme rundt for børn og unge via gode og sikre forbindelser, ligesom det er nemt at komme til og fra arbejde – via, gode stiforbindelser, motorvejen eller Kystbanen – uanset om arbejdspladsen ligger lokalt eller længere væk.

Hørsholm tiltrækker højt kvalificeret arbejdskraft fra ind- og udland til de mange internationalt orienterede virksomheder i området, og områdets internationale skoler tager imod børn fra hele verden. Hørsholm Kommune gør også en dyd ud af løbende at tænke innovativt for at skabe en endnu bedre hverdag for vores børnefamilier og øvrige borgere.

shutterstock_71219773

Bespisning i særklasse

Nærmiljøet indbyder til en bred pallette af kulinariske oplevelser. En række restauranter og caféer byder sig til i Hørsholm, Rungsted og Kokkedal. Café Karen Blixen, Gamle Humlebæk Kro, Karlebo Kro, MASH Rungsted, No. 22 Bistro, Sticks’n’Sushi (alle tre på Rungsted Havn) og Restaurant Slotskælderen på Kokkedal Slot.