Oplevelser og fritidseufori

Hirschholmhus ligger i det smukke Hørsholm tæt på København med direkte adgang til unikke naturoplevelser. Hverdagen foregår i et lokalt, levende og trygt miljø med skønne omgivelser, der er helt sit eget – og selvfølgelig det fantastiske Øresund, som indbyder til gåture langs vandet i vinterhalvåret og badeture i sommerhalvåret.

shutterstock_144940786

Kommunen har frugtplantager, hestefolde, planteskoler, skoven Sjælsø Lund, flere mindre hegn og de udnyttede militære øvelsesområder ved Sjælsmark Kaserne. Af historisk monument kan man opleve ca. 15 storstensgrave og 50 gravhøje.

Arboretet i Hørsholm har en af Danmarks største samlinger af træer og buske. For den have- og naturinteresserede er det på alle tider af året en dejlig oplevelse at nyde en hyggelig gåtur i den smukke naturpark blandt de ca. 2.000 forskellige vækster. I maj måned blomstrer den imponerende samling af rododendron, og i efteråret er der en overvældende farveeksplosion af glødende høstfarver.

Natur og kultur

Fra fortidens gravhøje og stendysser til nutidige kulturelle og rekreative udfoldelser.

Folehaveskoven er en af Nordsjællands frodigste skove. Det kuperede terræn giver gode vækstbetingelser for stort set alle træarter men udvikler sig gradvist til en ren løvskov, primært med bøg og ahorn. Der findes over 60 fortidsminder på blot et par kvadratkilometer skov. De fleste er velbevarede gravhøje samlet i klynger eller bygder i en 2 km bræmme langs kysten. I skoven findes også enkelte stendysser fra bondestenalderen for ca. 5000 år siden. Den største har en længde på 42 meter. Desuden findes der enkelte småhøje, såkaldte røser, fra jernalderen. De mest seværdige fortidsminder er markeret med skiltning i skoven.

Hørsholm byder også på en masse spændende og berigende kulturrelle oplevelseser og muligheder. Blandt andet et stort og moderne bibliotek, 47 foreninger og en idrætspark med haller til blandt andet svømning, ishockey, basketball og badminton. Derudover findes der en række museer i kommunen: Karen Blixen museet, Hørsholm Mølle, Håndværktøjsmuseet og et museum om Jagt og Skov.

shutterstock_1456780118-crop